Almond
Łacińska nazwa: Prunus dulcis, Prunus Amygdalus
Alternatywne Nazwa: słodkiego migdałowca
Dostępne formy: Olej z orzechów, orzeszków, drewna, wyciąg

Almond - Prunus dulcis, Prunus Amygdalus - słodkiego migdałowca drzewo ma ciemną kolor kory, wzrosła do białych kwiatów wczesną wiosną, na sucho i popierane owoców z kamienia pozbawiony zawierające orzechów. Migdały smak wielu potraw. Almond Oil to olej tłoczone ze słodkiego migdałowca nasion i jest stosowany w kosmetykach, masaż oleje i leki. Migdały musi być dobrze i powoli żuć. Całego surowca migdałowe zostały opisane jako raka zapobiegawcze. Arabowie skrzyżowania rozległe pustynie na żywo tylko migdały, dat i wody. Jednej uncji migdałów może być moczony przez noc w czterech uncji wody i mieszane, rano, aby zastępować mleko. Obrane migdały może zwolnić zgaga. Ground migdały uczynić wspaniałą twarzy zaroślowe. Olej zwolni coughs i chrypka. Migdały mają bardzo niewiele skrobi i mąki i masła z orzechów jest zalecany dla diabetyków. Przestroga - Migdały zawierają kwas cyjanowodorowy i mogą być toksyczne w razie spożywana w dużych ilościach, takie jak jądra dla ponad 50 osób dorosłych i dziesięć dla dziecka. Słodkiego migdałowca olej otrzymywany jest z orzeszków z drzewa, które są rodzime dla Azji i basenu Morza Śródziemnego. Ten olej jest ulubionym istotne dla przewoźnika ropy naftowej aromaterapii mieszanek, choć często używany przez siebie za nawilżenie skóry. Olej ma zapach i jest wielkim składników odżywczych dla zmiękczenia skóry i klimatyzacja. To było wiadomo, że są szczególnie odpowiednie dla wyprysk, swędzenie, suchość i zapalenie skóry. To bardzo smarowych, ale nie bardzo przenikliwe. Ponieważ zawiera on glucosides, witamin i minerałów, wprowadza bajkową masaż oleju. Jest szeroko stosowany w płyny, balsam bary, balsamy i mydła. Słodkiego migdałowca oleju saponifies łatwo i tworzy z łagodnym mydłem bardzo dobre spienić. Ten olej może być stosowany jako duży odsetek z tłuszczów lub jako olej dodana w śladowych.

Aromaterapia & Zdrowie Zastosowania: Olej jest wielkim podstawy do masażu, kąpieli, ciała i produkty do pielęgnacji skóry. Słodkie Olej migdałowy jest scentless i odżywcze dla skóry.

Innych zastosowań: Drewno - Burn za pieniądze, bogactwo, i mądrość. Almond drewna sprawia, że ładny magiczne różdżki. Sweet Almond Oil jest jednym z podstawowych przewoźnika oleje do rytuału i namaszczenie mieszanki.

Almond zakupu ziół, olejów i innych produktów - KLIKNIJ TUTAJ

[Aromatherapists.com] - [Aromaterapia-Books.com] - [PillConnection.com]


Absolute oleju botanicznych
CO2 destylatu botanicznych
Olejek eteryczny i ziela botanicznych AE
Olejek eteryczny i ziela botanicznych dla
Olejek eteryczny botanicznych i ziół PZ
Podawać we wlewie oleju botanicznych
Olej z orzechów botanicznych
Ekologicznej i dzikich ziół botanicznych
Standard uprawy ziół botanicznych
Oleju roślinnego botanicznych

English flagItalian flagKorean flagChinese (Simplified) flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagJapanese flagArabic flagRussian flagGreek flagDutch flagBulgarian flagCzech flagCroat flagDanish flagFinnish flagPolish flagRumanian flagSwedish flagNorwegian flagHebrew flagIndonesian flagSerbian flagSlovak flagVietnamese flagMaltese flagThai flagTurkish flagHungarian flag