Krokosz barwierski
Łacińska nazwa: Carthamus tinctorius flos.
Alternatywne Nazwa: American szafran, szafran fałszywy, draniu szafran, dyers "szafran
Dostępne formy: oleju, olej roślinny

Olej szafranowy - Carthamus tinctorius flos. - Olej szafranowy jest nienasycony z oliwek, która jest blady, aby w kolorze żółto rdzawy z makijażu podobny do oleju słonecznikowego. Olej jest tłoczone na zimno z nasion. Jej zapach jest słodki zapach z niewiele. Naturalnych pigmentów safflomin i carthamine, lub roślinnych, czerwone, mają długą historię w farbiarstwie, w produkcji farb i kosmetyków. Jest on stosowany obecnie w tworzeniu Rouge i innych makijaż w Algierii. Liście i nasiona są zdolne do podejmowania curdle mleka, dzięki specjalnym enzymu. Olej został wykorzystany jako lampka oleju. Olej szafranowy korzystania z pomocy profilaktyki chronicznych chorób degeneracyjnych, takich jak arterioskleroza, artretyzm i zakrzepicy wieńcowej. Zapobiega cholesterolu z hartowania i normalizuje jej metabolizm. Zarówno nasiona i olej są korzystne dla diabetyków lub osób cierpiących postaci dławicy piersiowej i problemów krążenia. Olej jest również pomocne w przypadku astmy oskrzelowej i nerkowych. U kilku Krokosz barwierski cieszących się jest lekiem moczopędnym właściwościami i szafran herbata sprzyja pocenie się. Do użytku zewnętrznego, to zalecane dla wyprysk i szorstka skóra. Olej szafranowy wysokiej oleinowy jest używany do jej wysoka odporność na utlenianie i degradację ciepła umożliwiając tym wnioski kulinarnego wielu wysoka temperatura smażenia. Jest to przydatne jako suplementy żywnościowe, ponieważ jest bogatym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych. Gdy nienasyconych olej jest wykorzystywany w czasie gotowania, wzrosła temperatura daje większe szybkości degradacji przez utlenianie. Oznacza to, że olej jest dobrze sosy sałatkowe, jak nie ma ciepła, ale gdy są one używane do smażenia wynikające z wysokiego poziomu utleniania może wnieść zarówno ropy naftowej i toksyczne opary.

Aromaterapia & Zdrowie Używa: Ten olej zapobiega cholesterolu z hartowania i normalizuje jej metabolizm. Zarówno nasiona i olej są korzystne dla diabetyków lub osób cierpiących postaci dławicy piersiowej i problemów krążenia. Olej jest również pomocne w przypadku astmy oskrzelowej i nephrosis

Zakup szafranowy zioła, oleje i inne produkty - KLIKNIJ TUTAJ

[Aromatherapists.com] - [Aromaterapia-Books.com] - [PillConnection.com]


Absolute oleju botanicznych
CO2 destylatu botanicznych
Olejek eteryczny i ziela botanicznych AE
Olejek eteryczny i ziela botanicznych dla
Olejek eteryczny botanicznych i ziół PZ
Podawać we wlewie oleju botanicznych
Olej z orzechów botanicznych
Ekologicznej i dzikich ziół botanicznych
Standard uprawy ziół botanicznych
Oleju roślinnego botanicznych

English flagItalian flagKorean flagChinese (Simplified) flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagJapanese flagArabic flagRussian flagGreek flagDutch flagBulgarian flagCzech flagCroat flagDanish flagFinnish flagPolish flagRumanian flagSwedish flagNorwegian flagHebrew flagIndonesian flagSerbian flagSlovak flagVietnamese flagMaltese flagThai flagTurkish flagHungarian flag