Łacińska nazwa: Crocus sativus Alternatywne Nazwa: jesienią Szafran, krokus, karcom, Krokos, kunkuma, saffer, hiszpański szafran Dostępne formy: wątek, Stamen
Szafran - Crocus sativus - W znamiona stylu i smaku i koloru wierzchołków likierów i wielu potraw, zwłaszcza ryżu. Szafran jest uznawana za środek zwiększający popęd płciowy, ale może być zbyt dużo odurzających. Lek podaje się w celu zmniejszenia gorączka, skurcze, wątróbek i rozszerzonej, i spokojne nerwy i porady na zewnątrz obicia, reumatyzm i nerwobóle. W Indiach szafran stosowany jest uroczyście. Chociaż w wodzie, jest ona wykorzystywana cosmetically jako sacrum i farbowania. Kurkuma jest błędnie nazywane szafran w Azji. Aromaterapia & Zdrowie zastosowań: Saffron podana jest w celu zmniejszenia gorączka, skurcze, wątróbek i rozszerzonej, i spokojne nerwy i porady na zewnątrz obicia, reumatyzm i nerwobóle.
Inne zastosowania: Saffron jest dodawany do miłości saszetek, jak również pomimo, mających na celu podniesienie zmysłowy uczuć. Jest on używany w uzdrowienie czarów i infuzji jest wykorzystywana jako woda do myć ręce przed rytuałów uzdrawiania. Do wykorzystania w zaklęcia: Szczęście; Zdrowie / Uzdrowienie; Lust.
Saffron zakupu ziół, olejów i innych produktów - KLIKNIJ TUTAJ [Aromatherapists.com] - [Aromaterapia-Books.com] - [PillConnection.com]
|