Latinskt namn: Prunus dulcis, Prunus amygdalus Alternativ Namn: sötmandel Formulär: frukt med olja, nötter, trä, extrakt
Almond - Prunus dulcis, Prunus amygdalus - sötmandel träd har mörk-färgad bark, steg till vita blommor tidigt på våren, och torr-byggas frukt med en kämpar sten som innehåller nötter. Mandel smak många rätter. Almond Oil är en fet olja som pressas från sötmandel utsäde och används i kosmetika, massage oljor, och läkemedel. Mandel måste tuggas väl och långsamt. Hela rå mandel hade beskrivits som en cancer förebyggande. Araber passerar stora öknar leva på endast mandel, datum och vatten. Ett uns av mandel kan blötläggas över natten i fyra uns av vatten och blandas på morgonen för att göra en mjölk ersättning. Skalade mandlar kan lindra halsbränna. Ground mandlar göra en underbar ansiktsigenkänning skrubba. Den olja som lindrar hosta och heshet. Mandel har mycket lite stärkelse, och smör och mjöl av nötter rekommenderas för diabetiker. Varning - Mandel innehålla cyanväte och kan vara skadlig vid ätit i stora mängder till exempel över 50 kärnor för en vuxen och tio för ett barn. Sötmandel oljan utvinns från nötter av trädet, som är infödd till Asien och Medelhavsområdet. Denna olja är en favorit transportören olja för eterisk olja aromterapi blandningar, även om det ofta används av sig för fuktgivande huden. Oljan har ingen doft och är ett bra näringsämne för uppmjukning och konditionering huden. Det har varit känt för att vara speciellt lämpad för eksem, kliande, torr och inflammerad hud. Det är mycket smörjmedel men inte mycket genomträngande. Eftersom det innehåller glykosider, vitaminer och mineraler, den gör ett fantastiskt massage olja. Det är ofta används i krämer, lotion barer, balms och tvål. Sötmandel olja saponifies lätt och ger en mild tvål med mycket bra lödder. Denna olja kan användas som en stor andel av de fetter eller som en olja läggas på spår. Aromaterapi & Hälsa Använder: Oljan är en stor bas för massage, bad, kropps-och hudvårdsprodukter. Sötmandel olja är luktlös och närande för huden.
Andra användningsområden: Trä - Bränn för pengar, rikedom och vishet. Almond trä är trevligt magiska trollspö. Sweet Almond Oil är en av de främsta bärare oljor för rituella och smörjelse blandningar.
Inköp Almond örter, oljor och andra produkter - KLICKA HÄR [Aromatherapists.com] - [Aromaterapi-Books.com] - [PillConnection.com]
|